tisdag 26 mars 2013

Isolering och inneväggar..

Kom hem i torsdags och fick se vad som hade hänt på övervåningen, nu fick man känna hur det kommer att bli där uppe och det känns riktigt bra än sålänge. Vi hoppas och tror att det kommer bli som vi vill ha det, det är verkligen inte enkelt att veta hur man skall planera och tänka på. Men lite förvaring ville vi få in med så det blir bra, det kan man aldrig få för mycket utav.

Det är tyvärr mobil bilder på väggarna nedan, men skall försöka komma upp när rörmokaren gjort sitt så man får en helhet i det. Just nu ser det ut såhär.


Här kommer sovrummet samt att vi skall bygga in en garderob som ni ser ovan. 






Här kommer det stora sovrummet att bli samt allrum utanför i takkupan.



Så då var det isolerat och väggarna på plats! Imorgon kommer rörmokaren och skall dra allt till elementen mm. Sen så fort elektrikern kommer hem från utlandet så kommer dom  och skall dra elen. Vi hoppas på att det blir nästa vecka. Sen är det dags att sätta gips, sen kommer det kännas som man är klar trots att det fortfarande är mycket kvar. 

 Ha en bra kväll önskar Familjen TT!

2 kommentarer:

  1. Vi har en villa Ljungby från SMV och vi funderar själva på att isolera övervåningen...
    Vad kostade det er att sadla på och plasta ovanvåningen före isoleringen?
    Jag har fått pris från 60' till 120' kr nämligen...

    Tacksam för svar

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Vi isolerade gavlarna och gjorde luftspalten och byggde på reglarna själv. Minns inte riktigt vad vi betalade för materialet men kan kolla det, ska ha kvar kvittot!

    Sen tog vi in snickare som byggde klart de sista takstolarna som vi inte gjort, sen plasta dom och glesade samt byggde upp väggarna. Med isolering så betalade vi 60 000, tror isoleringen räknas som ca 20-25. Men vi hade även allt material hemma för det var meningen att vi skulle göra de själva.

    Vet inte om det gör det något lättare för dig, vi kände även till snickarna som var hemma. Det är ett svårt val att veta vilka man skall välja, vi hade hemma några olika. Men det var väldigt stor skillnad på dom olika som var och kollade på jobbet, men de vi valde kände man verkligen att dom var noga och kollade upp allt och tog ritningar mm. Men 120 tycker jag låter väldigt mycket, skulle dom göra exakt samma saker eller skulle dom göra mera? Den som tog 60 och den som tog 120? När jag läste runt innan vi gjorde det så har jag för mig att folk skrev ca 70 för att få allt fram så det är klart för isolering.

    Lycka till när ni börjar :)

    SvaraRadera